Tedd különlegessé a kávédat!
Én sokszor nehezen bírom a fülledt, nyári napokat, ezért szeretem kényeztetni magam egy kis kávékülönlegességgel, aminek sokszor a jégkocka is az alapja lesz. Tudtad, hogy a világ népessége több, mint 20 milliárd csésze kávét fogyaszt el évente? A kávé íze, minősége és aromája mindig a kávékeverék összetételétől függ, az olaszok számára az eredeti még mindig az igazi eszpresszó. Nézzük meg, hogy Luigi Lavazza presszó kávéi milyen módon bolondíthatóak meg:
Itt van például a klasszikus tejszín és kakó ízkombinációja, a Jeges Mokka, ami keveredik egy kis kávéval és a tetejét kakaóporos tejszínhab is díszítheti az ínyencek számára.
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
- 50 ml presszó kávé
- 50 ml hideg kakaó
- tejszínhab
- 6-7 db jégkocka
- 1 l tej
- 175 g cukor
ELKÉSZÍTÉS
Tegyünk jeget egy pohárba, majd öntsük rá az előre bekevert (cukor+tej+kakaó) kakaót. Adjuk hozzá a kávét, a tetejére pedig halmozzunk egy jó nagy adag tejszínhabot! Ennyire egyszerű és isteni finom…:)
Ennél az Olasz mandulatejes jegeskávénál fontos, hogy a fogyasztás előtt néhány órával elkészítsük. Egy igazán frissítő, nyári ital kávéból és mandulatejből.
HOZZÁVALÓK (1 adag)
- 50 ml eszpresszó
- 300 ml mandulatej
ELKÉSZÍTÉS
Végtelenül egyszerű az elkészítése! Főzzünk le egy eszpresszót, amit öntsünk rá 6-7 db fagyasztott mandulatej kockára (töltsünk mandulatejet jégkockatartóba és legalább 3 órát fagyasszuk) és már kész is vagyunk.
És végül az egyik személyes kedvencem, a Szicíliai krémes eszpresszó, amit a granita ropogóssága ötvöz a ricotta krém gazdagságával.
HOZZÁVALÓK (4 adag)
- 500 ml eszpresszó
- 100 g cukor
- 50 ml víz
- ½ vanilla rúd
- 125 g ricotta sajt
- 25 g porcukor
- 4 szelet édes briós
ELKÉSZÍTÉS
Legelőször a granitát készítsük el: forraljunk fel vizet cukorral és egy darabka vanília rúddal, amihez adagoljuk hozzá egy presszókávét, majd tegyük be a mélyhűtőbe és kevergessük meg félóránként. Közben készítsük el a ricotta krémet is: egy elektromos habverővel keverjük el a ricotta sajot és a porcukrot, egész addig, amíg krémes keveréket nem kapunk belőle, majd ezt is tegyük be a hűtőbe. A tálaláshoz először tegyük az üvegpohárba a granitát, majd a tetejére mehet egy kanál hideg rikottakrém és végül egy karika briós a tetejére, amit még tudunk extrázni, hogyha előtte 5 percig sütjük egy picit a 180 fokos sütőbe. Íme egy mennyei finomság…:)