Lifestyle

Tedd különlegessé a kávédat!

Én sokszor nehezen bírom a fülledt, nyári napokat, ezért szeretem kényeztetni magam egy kis kávékülönlegességgel, aminek sokszor a jégkocka is az alapja lesz. Tudtad, hogy a világ népessége több, mint 20 milliárd csésze kávét fogyaszt el évente?  A kávé íze, minősége és aromája mindig a kávékeverék összetételétől függ, az olaszok számára az eredeti még mindig az igazi eszpresszó. Nézzük meg, hogy Luigi Lavazza presszó kávéi milyen módon bolondíthatóak meg:

iced_mocha_gallery

Itt van például a klasszikus tejszín és kakó ízkombinációja, a Jeges Mokka, ami keveredik egy kis kávéval és a tetejét kakaóporos tejszínhab is díszítheti az ínyencek számára.

HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)

  • 50 ml presszó kávé
  • 50 ml hideg kakaó
  • tejszínhab
  • 6-7 db jégkocka
  • 1 l tej
  • 175 g cukor

ELKÉSZÍTÉS

Tegyünk jeget egy pohárba, majd öntsük rá az előre bekevert (cukor+tej+kakaó) kakaót. Adjuk hozzá a kávét, a tetejére pedig halmozzunk egy jó nagy adag tejszínhabot! Ennyire egyszerű és isteni finom…:)

caffe_alla_salentina_gallery

Ennél az Olasz mandulatejes jegeskávénál fontos, hogy a fogyasztás előtt néhány órával elkészítsük. Egy igazán frissítő, nyári ital kávéból és mandulatejből.

HOZZÁVALÓK (1 adag)

  • 50 ml eszpresszó
  • 300 ml mandulatej

ELKÉSZÍTÉS

Végtelenül egyszerű az elkészítése! Főzzünk le egy eszpresszót, amit öntsünk rá 6-7 db fagyasztott mandulatej kockára (töltsünk mandulatejet jégkockatartóba és legalább 3 órát fagyasszuk) és már kész is vagyunk.

granita_espresso_crema_ricotta_gallery nyito

És végül az egyik személyes kedvencem, a Szicíliai krémes eszpresszó, amit a granita ropogóssága ötvöz a ricotta krém gazdagságával.

HOZZÁVALÓK (4 adag)

  • 500 ml eszpresszó
  • 100 g cukor
  • 50 ml víz
  • ½ vanilla rúd
  • 125 g ricotta sajt
  • 25 g porcukor
  • 4 szelet édes briós

ELKÉSZÍTÉS

Legelőször a granitát készítsük el: forraljunk fel vizet cukorral és egy darabka vanília rúddal, amihez adagoljuk hozzá egy presszókávét, majd tegyük be a mélyhűtőbe és kevergessük meg félóránként. Közben készítsük el a ricotta krémet is: egy elektromos habverővel keverjük el a ricotta sajot és a porcukrot, egész addig, amíg krémes keveréket nem kapunk belőle, majd ezt is tegyük be a hűtőbe. A tálaláshoz először tegyük az üvegpohárba a granitát, majd a tetejére mehet egy kanál hideg rikottakrém és végül egy karika briós a tetejére, amit még tudunk extrázni, hogyha előtte 5 percig sütjük egy picit a 180 fokos sütőbe. Íme egy mennyei finomság…:)