Gyerek, Lifestyle

Ünnepelj Te is a MINIVERSUM-mal!

Sajnos még nem jutottunk el a kislányommal a MINIVERSUM Andrássy úti birodalmába, de az biztos, hogy május 16-án ezt bepótolhatjuk. Nemcsak Budapest egyik leglátogatottabb turista- és családi látványosságát lehet felfedezni pünkösd hétfőn, hanem egy Guiness rekord kísérlet és egy példátlan fényfestés kiséretében vehetjük szemügyre a kiállítást!

kep_3 nyito

2014-ben épültek a Miniversum asztalai az Andrássy út 12. szám alatti Krausz-palotában, ahol Magyarország nevezetességei elevenednek meg százszoros kicsinyítésben. A látványosság létrehozása csaknem 10 hónapig tartott, a terepasztalon 14 település, 600 épület, 1,2 km sínpálya, 100 folyamatosan mozgásban lévő vasúti szerelvény, működő közúti forgalom és kb. 5000 miniatűr figura kapott helyet. A mini világ egyes elemeit, jeleneteit a látogatók irányíthatják csaknem 100 interaktív nyomógomb, irányítópanel vagy érintőképernyő segítségével.

kep_2

Pünkösd hétfőn a MINIVERSUM az utcára is kiköltözik: egész napos programok, köztük belvárosi kisvonatozás, aszfaltfestés, szerencsekerék, kézműves aktivitások és hasonlók várják a vendégeket. Május 16-án az “egy napon, egy helyen a legtöbb, fényképpel regisztrált kisvonat” Guinness-rekordját is szeretné a Miniversum a látogatók segítségével megdönteni, amin bármilyen játék vonattal, modellvasúttal, akár plüssel vagy tologatós fa kisvonattal részt lehet venni. Ti ott lesztek?