Gasztro

Valódi gurmé fogás: Itt a Székely Kutya!

Közel két és fél éve nyitotta meg a kapuit a SZÉK Restaurant & Bar az Andrássy úton, ahol a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak. Az új, nyári étlapra most felkerült egy igazi különlegesség is: a Székely Kutya. Ennek a finomságnak a legfontosabb alkotóeleme az Osváth Gábor kolbásztöltő mester által egyedileg készített kézműves kolbász, amit a chef instrukciói szerint ízesít és fűszerez. Friss lestyánnal, fokhagymával és erdélyi ízesítésű mustáros szósszal készítik, amit kézműves kiflivel, friss káposztasalátával és burgonyaszirommal tálalnak.

SZÉK Restaurant Bar

“Sem a magyarok sem a székelyek nem esznek kutyát! És nyilván mi sem készítenénk ezekből a csodalényekből ételt! Isten őrizz… Étlapunkon a Székely Kutya a székely hot-dogot jelenti. Fúziós konyhánk egyik terméke, aminek az elnevezése csak a hot dog nyers fordítása miatt ennyire szembeötlő” – magyarázta Varga Szidónia, aki azt is elárulta, honnan jött a székely hot dog ötlete.

„Sok fiatal külföldi vendégünk van, akik igénylik a számukra ismert, kedvelt fogásokat. Nagy siker volt a tavalyi étlapunkon a Kárpát Burger, ami szintén egy székely-amerikai gourmet fast food fogásunk volt. A mostani étlapon az amerikai hot-dogot készítjük el székely ízekkel” – tette hozzá a SZÉK ügyvezetője.

SZÉK Restaurant Bar

A székely hot dog elkészítésének titkába Réti Sebestyén engedett bepillantást, aki korábban a Déryné Bistro a Food Boutique és a Nad’or Boutique Bistro konyháját is vezette.

„A Hot-Dog egy tipikus amerikai fast-food étel, a mi általunk készített verziót kifejezetten a fiatal vendégeinknek szánjuk, és éttermünk imázsának megfelelve székely ízekkel fúzionáljuk. A Székely Kutya legfontosabb alkotóeleme az éttermünk számára az Osváth Gábor kolbásztöltő mester által egyedileg készített kézműves kolbász, amit instrukcióim szerint fűszerez. Friss lestyánnal, fokhagymával, frissen őrölt borssal készítik csak nekünk. A kifli, amibe ez a különleges kolbász belekerül, szintén kézműves termék. Egy remek erdélyi ízesítésű mustáros szószt készítünk még, és friss káposztasalátával, burgonyaszirommal tálaljuk. Így készül a Szék Restaurant&Bar egyik új gourmet fast food fúziós ételremeke” – részletezte a Székely Kutya készítését Réti Sebestyén.

SZÉK Restaurant Bar

A SZÉK egyik fontos célkitűzése, hogy a hagyományos székely ízeket a modern technikákkal ötvözve megismertessék a magyar és külföldi vendégekkel, ennek ellenére azonban az étlapon több igazán magyar fogás is szerepet kapott. Mi megkóstoltuk még a kecskesajtot, a hízott kacsamájat hideg lecsóval, a paradicsomlevest ecetes uborkával, az érlelt ribeye steaket sült padron paprikával, a vetrece gulyást sült gyökérzöldségekkel. Természetesen a desszert sem maradhatott ki a repertoárunkból, úgyhogy hagytunk még helyet egy kis somlói galuskának és egy különleges málna sufflénak is citrom sorbe-val.

Ha 11:30 és 15:00 között látogatnátok el, akkor 2 és 3 fogásos ebéd menüből is választhattok. Isteni volt minden, ízleljétek meg Ti is a hagyományos székely ízeket egy kis magyar esszenciával ötvözve!🤗

Asztalfoglalás: SZÉK Restaurant & Bar

1061 Budapest, Andrássy Street 41.
+36 1 721 3154

___