Lifestyle

Vitalitás a hajnak, erő a körömnek!

Sok nőnek okoz problémát a töredezett végű haj és a lapokban töredező körmök, ami sajnos életkortól függően érinthet minket és bizony nagyban befolyásolhatja az önbizalmunkat is. Számos kozmetikai terméket kipróbálhatunk ezeknek a problémáknak a külső kezelésére, de hatékonyan igazából egy kis belső extra támogatással tudjuk leginkább orvosolni a helyzetet. Ez azt jelenti, hogy olyan szükséges tápanyagokat biztosítunk a szervezetünk számára, amik segítik ezek egészséges állapotának a megőrzését.

Köztudott, hogy a megfelelő étrend és tápanyagbevitel jelentős hatással van az egész testünk működésére és az is bizonyos, hogy a vitaminok és ásványi anyagok különösen fontos szerepet játszanak a haj és a köröm normál állapotának fenntartásában. Ezért is fontos, hogy ezeket körültekintően illesszük be az étrendünkbe, célzottan a felmerülő problémák kezelésére. Sajnos a lányaim születése óta nekem állandó problémáim vannak ezen a területen, így találkoztam a Vitabalans Biotin Strong étrendkiegészítőjével is, melyben biotin, L-metionin és cink is megtalálható. Miért és hogyan hatnak ezek a gyakorlatban?

  • A biotin a B-vitaminok csoportjába tartozó vízben oldódó vitamin – B7 vitaminnak is nevezik – amely a fehérje anyagcserében, többek között a keratin szintézisében játszik fontos szerepet.
  • Az L-metionin egy kéntartalmú esszenciális aminosav, amely kénforrásként szolgál a keratinszintézisben. A kén beépülése szükséges a keratin szerkezetének megerősítésében.
  • A cink erősíti a haj és a köröm szerkezetét, hozzájárulva a normál haj és köröm fenntartásához. Sajnos a cinkhiány többek között hajhulláshoz is vezethet.

Kiknek ajánlom a Biotin Strong-ot?

  • Terhesség és szoptatás után lévő nőknek, hajhullás esetén, mert sajnos ez igen sokszor előforduló probléma (Gyermekek, várandós és szoptatós kismamák számára nem ajánlott a termék szedése! )
  • Vékony szálú, töredezett végű vagy sérülékeny hajjal, töredezett körmökkel rendelkező nőknek és férfiaknak
  • Azoknak, akik szeretnék fenntartani a hajuk és a körmünk normál, egészséges állapotát, kúraszerűen, például a téli hónapokban
  • Férfiaknak, akik a szakálluk növekedését szeretnék megerősíteni

Felnőtteknek mindössze napi 1 tabletta elég az egészséges haj, bőr és körmök normál állapotának fenntartásához, ami azt jelenti, hogy egy dobozban 60 szem van, tehát 2 havi adag található. A tabletta kicsi, könnyen lenyelhető és a piackutatásom szerint kedvezőbb áron elérhető, mint a versenytársak hasonló étrend-kiegészítője. Fontos még azt is kiemelnem, hogy a termék laktóz-, glutén-, cukormentes és vegán készítmény, szóval az erre érzékenyek is bátran beépíthetik az étrendjükbe. Próbáljátok ki Ti is, ha Ti is hasonló étrendkiegészítőt kerestek!

Fontos, hogy az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! Patikákban és patikák webshopjában – például: Benu, Sipo, Pingvin – elérhetőek a termékek.

___