Gyerek, Lifestyle

Anyajegyszűrés gyerekeknek!

Szerintem azt minden Szülő tudja, hogy a gyermekeink bőre érzékeny, emiatt fokozottan hajlamos a leégésre és a napszúrás kialakulásának esélye is jóval nagyobb, mint a felnőtteknél. Pont ezért kellő odafigyeléssel megóvhatjuk a kicsik bőrét, mert kutatások is bizonyítják, hogy az életünk során szerzett UV terhelés 80%-át gyerekkorunkban kapjuk.

Az önfeledt strandolás közben nagyon fontos a megfelelő és folyamatos fényvédő szerek használata, emellett a kalap, póló viselése is ajánlott. Tudtad, hogyha 18 éves korunk előtt súlyos, hólyagos leégést szenvedünk, akkor a sokszorosára növeljük az esélyét annak, hogy felnőtt korunkban rosszindulatú bőrdaganat vagy melanoma alakuljon ki a testünkön?

Én húszonévesen sokszor bronzolajjal feküdtem ki a déli órákban (hiába kérte az ÉdesAnyám, hogy ne tegyem!), aminek a következménye súlyos égési sérülés lett, melyet a mai napig visszajelez a bőröm, leégések és sokszorozott anyajegyek megjelenésével. Ezért is tartom elengedhetetlennek a rendszeres szűrővizsgálatot, hiszen bármilyen elváltozást (új anyajegy megjelenése és/vagy korábbi anyajegy megváltozása, színben, méretben stb.) tapasztalunk a bőrünkön vagy a családban korábban előfordult bármilyen rosszindulatú bőrelváltozás, úgy ez mindenképpen időben kiszűrhető és kezelhető.

Idén már a nagylányom, Lilien is elkisért az éves Melanomamobil komplex anyajegy szűrésére, annak ellenére, hogy nem rendelkezik sok anyajeggyel és nem észleltem semmilyen kóros elváltozást a bőrén. Én már évek óta Hozzájuk járok, mert több szempontból is szeretem a céget: kényelmesen és gyorsan lehet bejelentkezni, körültekintő odafigyeléssel foglalkoznak velem, az egész testet vizsgálják, illetve magas szakmai tapsztalattal rendelkeznek ezen a téren. Számomra fontos, hogy a lányaim már gyerekkorukban megszokják a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvételt, hiszen így számukra is természetes lesz, hogy odafigyeljenek a bőrükre és folyamatosan szemmel tartsák az anyajegyeiket. A szűrést 5 éves kórtól érdemes elkezdeni, amit a felnőttekhez hasonló évente célszerű megismételni.

Jelentkezz be MOST, IDE KATTINTVA!

Te rendszeresen jársz szűrésekre?