Gasztro, Lifestyle

Az 5 Ház Borbirtokon jártunk!

A WPP-vel Somlószőlősre látogattunk

A WPP-vel ismét útra keltünk és most Somlószőlősre látogattunk. Az 5 Ház Borbirtok mesés présházait látogattuk meg, mely Somló északi lejtőjén helyezkedik el, közel 2,5 hektáros területen, közvetlenül a vár szomszédságában. A birtok jelenleg három család tulajdona, akik azért szépítették, fejlesztették ezt a csodaszép helyszínt, hogy a kikapcsolódni vágyók és a bor iránt érdeklődők is önfeledten tudjanak kikapcsolódni.

Nagyon élveztünk minden pillanatot!

A régi présházakból 5 modern kisházat alakítottak ki – melyek mindegyike saját pincével rendelkezik – összesen 20 férőhellyel várják a vendégeket. Minden háznak saját neve és stílusa van a boraik után – Juhfark, Olaszrizling, Somlai, Furmint, Hárslevelű – melyek visszaköszönnek a borosüvegek címkéin is, hogy mindenki megtalálhassa a neki legjobban tetszőt. Az ide látogatók csendes, nyugodt környezetben borozhatnak, élvezhetik a hely gasztronómiai finomságait és csodálhatják a szemük elé táruló fantasztikus panorámát.

Kiélveztük a gasztronómiai finomságok teljes tárházát

Saját konyhájukban készülnek az isteni finomságok, mint például a Farm-to-table reggeli és vacsora, melyekhez a hozzávalókat a 30-40km-es körzetben található saját termelőktől szerzik be. A gourmet vacsoráknál is lehetőségek szerint a hegyen fellelhető alapanyagokat használják, melyeket Kiss József chef szakértelme és nyitottsága tesz igazán egyedivé, aki a a különleges ízpárosítások mestere és az “őszinte konyha” képviselője. Nekem az articsókás, capribogyós céklasaláta érlelt sonkával és az almás-libamájas terrine, frissen sült kenyérrel volt a kedvencem, na meg a reggeli, ahol mindent megkóstoltunk, ami szem szájnak ingere.

Cheers!:)

Birtokunk saját pincerendszerrel rendelkezik, amely különleges kialakításuknak köszönhetően összekötik mind az öt présházat. A klasszikus boros pince a Hárslevelű présház alatt kezdődik, a wellness területe alatt folytatódik és egészen a kupola teremig húzódik a föld alatt, ahol akár 120 fős rendezvények kivitelezésére is van lehetőség. Szállóvendégek és külső látogatók előjegyzéssel jelentkezhetnek a borkóstolókra: melynek során bejárhatjuk együtt a pincét, mindeközben megismerhetjük a birtok történtét és a boraikat. A borkóstoló során 5 tételt mutatnak be vendégeiknek, melyeket mi a pincelátogatás után a vacsora mellé is ízlelgettünk.

A minőségi idő szerelmeseinek a Borbirtokon lehetőségük van privát wellness élmény eltöltésére is. Teljesen privát használattal lehet élvezni a kültéri jakuzzit, a napozóterasszal és a panorámás szaunaházzal, ahonnan elképesztő kilátás tárul elénk. A maximális kikapcsolódáshoz még kényeztető svédmasszázst is igénybe lehet venni a wellness mellé, szóval full extrás programokkal készülnek a kedves vendégeknek.

Ha Ti is szeretnétek ilyen csodás környezetben kikapcsolódni, akkor érdemes ellátogatnotok az 5 Ház Borbirtok -ra és akár egy hétvégét is eltölteni ezen a mesés helyen.

___