Gyerek

Egy újszülött babaszoba kötelező kiegészítői! NYERD MEG a kedvencedet!

Rengeteg kisbaba születik a környezetemben és sokszor kerülnek a szóba, hogy melyek azok a kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek a kezdeti időszakban. Ha olvassátok a blogomat, akkor tudjátok, hogy szeretem a praktikus és hasznos kiegészítőket, ezért gondoltam megosztom Veltek, hogy szerintem melyek azok az eszközök, amelyek nagyban megkönnyítik egy KisMama életét. Amikor a kislányom megszületett igyekesztem leredukálni a megvásárolandó termékek számát, de vannak olyan dolgok, amik nélkül nehéz vagy nem érdemes elboldogulni…

2016-07_nora_salus_1200x7002

Amikor megszületett a kislányom nem sok mindent hallottam a mellszívó készülékek használatáról, de ennyi év után is konstatálhatom, hogy nélküle nehéz lett volna túlélnem a 2-3 óránkénti szoptatós procedúrát. Először kézzel próbálkoztam, de egy örökkévalóság volt a folyamat, ezért egy barátnőmtől kértem kölcsön egy ilyen készüléket, kipróbáltam és nem haboztam, mert másnap elmentem és vettem egyet magamnak is. Segít, hogy ne gyulladjanak be a tejmirigyek, jól sterilizálható, kényelmes, praktikus és rengeteg időt lehet vele megspórolni. Érdemes hordozhatót választani, így a nyaralásra is magunkkal tudjuk vinni, illetve az erősség szabályozó is fontos szempont, mert mindenkinek más a tűrőképessége és az érzékenysége. Már vannak olyanok is, melyek utánozzák a baba szopási ritmusát, így még jobban imitálható a természetes táplálás, szóval van bőven választék, érdemes kiválasztani az igényeinknek megfelelőt. A Lansinoh márkának nemcsak ilyen készüléke, hanem theragyöngy mellpárnája, cumisüvege és melltartóbetétje is létezik.

2016-07_nora_salus_1200x7003

Nem is tudom, hogy mi lett volna nélkülem egy elektromos bébimérleg nélkül…Egy „kezdő” kismamának rengeteg mindenre kell figyelnie, sokszor nehéz kitalálni, hogy a kisbaba miért sír – azért mert éhes vagy azért mert fáj a pocija, a túl sokat anyatej miatt…szóval ennek a kikülszöbölésére is jó támpont lehet egy babamérleg, mellyel könnyedén nyomon követhetjük a kisbabánk megfelelő tápláslását és fejlődését. Nekem összecsukható/hordozható volt, így azt is magunkkal tuduk vinni mindenhová, nekem alapfelszerelés volt a babakocsi mellett….:)

2016-07_nora_salus_1200x700_jav1

ÉdesAnyám a koraszülött intenzív osztályon dolgozott, ahol egy inkubátor alapfelszereltsége volt a légzésfigyelő. Régen sajnos sok csecsemőhalál volt, ami azt jelentette, hogy a kisbaba egyszerűen belealudt az automatikus levegővételbe és ebbe belegondolni is szörnyű. A kislányom volt olyan, hogy lemászott a készülék fekvő felületéről és ezért éjszaka rohannom kellett a riasztásra, de egyszer bizony nem azért riasztott a rendszer, mert mocorgott, hanem azért mert nem vett levegőt, így nekünk életet mentett, ezért ezt biztosan megéri beszerezni, én tiszta szívből ajánlom.

2016-07_nora_salus_1200x7005

A kezdetektől kezdve használtunk bébitelefont is. Engem nagyon megnyugtatott, hogy alvás közben közvetlenül figyelhettem a kislányom minden mozdulatát. Rengeteg féle modell közül lehet válogatni, fontos szempontok a hatótávolság, a hangerő szabályozás, a videós kijelző és az akkumulátor kapacitása is. Ez is egy olyan kiegészítő, mellyel biztonságosabbá és kényelmesebbé varázsolhatjuk a mindennapokat.

2016-07_nora_salus_1200x7004

A különböző betegségekhez kapcsolódóan a kicsiknél mindig előjön az orrfolyás, ami bizony újszülött korban nagyon zavaró és kellemetlen lehet a babának. Sajnos ők még nem tudják kifújni az orrukat, ezért nekünk kell orvosolni ezt a problémát, ami egy orrszívó porszívó készülékkel könnyedén kivitelezhető. Ebben az esetben is sok termék közül válogathatunk, itt is figyelembe kell venni a szívás erősséget, a hordozhatóságot, a könnyű sterilizálhatóságot. Többféle modellt is ajánlok: otthonra egy biztonságos, lekerekített Baby Bruin porszívós változatot, ami már újszülött kórtól is tökéletes, a Livinglab elemes utazót, ami mindig kéznél lehet és egy klasszikus Arianna műanyag modellt just in case.

A cikk írása közben jöttem rá, hogy akár havonta is készthetnék ilyen termékekről anyagot, mert igazából megszámlálhatatlanul sok kigészítő és kellék áll a KisMamák és az ÉdesAnyák rendelkezésére. A fentiek mellett említhetném a cumi, cumisüveg, cumistreilizáló, pelenka, matracvédő, fülmelegítő, tápszer mixer, bimbóvédő krém, anyatej gyűjtő- és tároló, borostyán nyaklánc, babahabfürdő,…stb. fontosságát is. Ezeket a termékeket a Salus Gyógypont kínálatában, egy helyen meg tudjátok vásárolni, így az értékes időtöket nem kell elaprózni, érdemez benézni az üzletükbe!

2016-07_nora_salus_1200x700_nyerj_jav1

A Salus Gyógypont Egészség Áruháza szeretné megajándékozni az egyik kedves olvasómat egy létfontosságú újszülött kiegészítővel, amihez csak a következőket kell tenni:

1.LÁJKOLD a Salus Gyógypont facebook oldalát!

2.OSZD MEG ezt a posztomat!

3.Válaszd ki a Salus Gyógypont webáruházából, hogy melyik terméket szeretnéd megnyerni és ha megvan ÍRD MEG nekem blog vagy facebook kommentben )kizárólag az ilovemom oldalán kommentelők vesznek részt a játékban).