Gyerek

Egyedülálló kezdeményezés a koraszülött kisbabák megsegítésére

A Pampers Magyarország évek óta egyedülálló módon támogatja a magyarországi koraszülött ellátást azzal, hogy a legtöbb hazai koraszülött intenzív osztály számára térítésmentesen biztosítja az idő előtt született babák ellátásához szükséges speciális pelenkákat.

Koraszülött csecsemők

Miért fontos a koraszülött babák számára, hogy a saját igényeikre szabott pelenkát viseljenek?

  • A koraszülött csecsemők – érzékeny bőrük miatt – csak a legfinomabb anyagokkal érintkezhetnek. A Pampers koraszülött pelenkák puha légáteresztő rétegekkel biztosítják a babák bőrének szellőzését.
  • A speciálisan a koraszülöttek fejletlen testalkatára kialakított pelenkák kényelmesek a babák lábának és csípőjének, a pelenka teljes belső felületét borító nedvszívó réteg pedig a szivárgásmentes, nyugodt alvást támogatja.
  • Az akár 800 grammnál is kisebb koraszülött babák számára a kereskedelmi forgalomban kapható legkisebb pelenkák is túl nagyok: az inkubátor életfenntartó csövei és szondái mellett még a túlméretezett pelenkák viselése is megnehezíti a babák intenzív ápolását és orvosi kezelését.
  • A koraszülöttek számára a testi és érzelmi fejlődésüket biztosító zavartalan alvás alapvető fontosságú. Az alvási ciklusok során az aprócska agyban komoly munka zajlik: új idegpályák alakulnak ki és fejlődnek az idegsejtek közti összeköttetések, miközben az agy a szervezet egészének működését, az energiaháztartás fenntartását és az érzékszervek fejlődését is szabályozza. A koraszülött babák számára különösen fontos tehát, hogy a nyugodt alváshoz minden körülmény a lehető legnagyobb mértékben biztosítva legyen.
  • Az alig pár száz grammos újszülöttek ellátására is tökéletesen alkalmas Pampers Preemies Protection pelenkák mindenhol rögzíthető tépőzárral segítik elő a szükséges műszerek kényelmes felhelyezését és az alvás közbeni gyors pelenkacserét akár háton, akár hason fekvő testhelyzetben.
Pampers Preemies Protection

A Pampers fő célja a babák egészséges fejlődésének maximális támogatása, de most Te is segíthetsz az adományozásban: legújabb kampányuk keretében augusztus 17. és november 13. között minden Rossmann drogériában megvásárolt Pampers termék után a Pampers Magyarország egy Pampers Preemies Protection koraszülött pelenkával támogatja az intenzív kezelést igénylő koraszülött kisbabák kórházi ellátását.