Gasztro, Gyerek, Lifestyle

Felejthetelen családi kalandok Csongrádon

Ismét kalandozni indultunk a Woman Power Project-tel, most az úticélunk a mesés alföldi Csongrád volt. Három napot töltöttünk el ebben a csodálatos városban és megszámlálhatatlan élményben volt részünk. Nem is tudom, hogy hol kezdjem az élménybeszámolómat, annyira szuper volt minden….Anyukaként, mindig családi programokban is gondolkozom ezért arra gondoltam, hogy a mostani cikkemben olyan helyszíneket és programokat mutatok be Nektek, melyeket gyerekekkel is meg tudtok látogatni és biztos vagyok benne, hogy imádni fogják.

Lakomáztunk rendesen…:)

Maga a város is családbarát, rengeteg étterem, kávézó, fagyizó és szuper rendezvények várják az ide látogatókat. A biciklis városnézés is önmagában egy élvezetes program, tele izgalmas látnivalókkal, de most egy picit tematikusabb kikapcsolódásokat is ajánlanék Nektek:

Csodaszépek a babák

Jártunk a Babamúzeumban, ahol közel 400 különleges babát csodálhattunk meg. A gyűjtemény véletlenül került Csongrádra, egy divatrajongó hölgy, Dr. Bánszegi Katalin gyűjtötte össze őket az utazásai során, közel 60 év munkája van benne. A kiállításon a legrégebbi baba egy lapföldi kisfiú és csupán egy Kalotaszegi baba van, amit ajándékba kapott a hölgy. Igazából kedvtelésből utazott 14 éves kora óta és minden helyszínről személyesen és alapos körültekintéssel válogatta a kis babákat, amiről egy könyvében is olvashattok. A múzeum a Facebook oldalán követhetitek az aktuális programjaikat.

A Várbirtok is kihagyhatatlan élményeket rejt

A Kisréten fekvő Várbirtok is egy kihagyhatatlan élményt rejt, ahová tematikus formában tudnak eljutni a vendégek. Kíváló helyszín gyerekzsúrok, céges rendezvények, esküvők lebonyolítására is, de az előre meghirdetett programokat sem szabad kihagyni, mert elképesztően izgalmas élményben lehet részünk. XV.századi tradíciók kelnek életre Orsi birtokán, ahol igazi történelmi időutazásba csöppenhetünk. Megcsodálhatjuk a 1436-1482 közötti időszak ruháit és tradícióit, reneszánsz táncot járhatunk, íjászkodhatunk, részt vehetünk egy igazi várvédésben és elfoglalásban, vagy akár megismerkedhetünk az akkori fegyverekkel – a hajítóval, a sportos hosszúkarddal vagy a szabad vívással – is. Az aktív kikapcsolódások után nem marad el a megérdemelt jutalom sem, egy fejedelmi lakomában lehet részünk, isteni csülökkel, lilakáposztával, friss házi kenyérrel és ínycsiklandó rétesekkel. És ez még nem minden, mert cuki állatsimogató is helyet kapott a birtokon, pávákkal, teknősökkel, aranyos nyuszikkal, mosómedvével. Egy igazi bakancslistás hely, amit nem szabad kihagyni.

vadnyugati

Egy picit visszarepülhetünk az időben és belevethetjük magunkat a western kalandos világába a Vadnyugati városban, Bokroson. Ez a fantasztikus gyerek szórakoztató park, számtalan lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, a lényeg, hogy itt minden az önfeledt “rosszalkodásról” szóljon. A programok között találunk tomahawk- és patkódobást, csizmahajítást, mocsárjárást, lasszóvetést, aranymosást, állatsimogatást, rodeózhatunk, de az indián útvesztőből is szabadulhatunk. A várost csoportosan is látogathatják a kis kalandorok, de a tematikus napjaikon érdemes családosan is ellátogatni hozzájuk, mert kicsiknek és nagyoknak is felejthetetlen élményben lesz részük. A hangulatról a sheriff, a cowboyok és egy magával ragadó díszlet gondoskodik, már csak rajtatok múlik, hogy belevetitek-e magatokat ebbe a vadnyugati oázisba. Ha errefelé jártok, akkor ne hagyjátok ki!

A város mellett, Bokroson fekvő Pöttyös Tanyát is meg kell említenem, ahol 5 szoba és magával ragadó környezet biztosítja a pihentető kikapcsolódást. A tanyán szervezett programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, a gyerekek részt vehetnek pöttöm gazda táborban, ahol elsajátíthatják a lekvárfőzés, a levendulaszedés, a traktorozás, a kecskefejés vagy akár a bio gazdálkodás csínyját bínyját is. A felnőtteket coaching és önfejlesztő táborok is várják, de kisebb esküvők és céges kiruccanások imponzás helyszíne is lehet. A birtokon jakuzzi, merülő fürdő, üveg szauna, finom reggeli, csendes környezet, kényelmes és tágas szobák és akár a national geographic-ból megelevenedő képek várják az ide látogatókat.  A szarvasmarhákat, az aranyos vizsla kutyát és a játékos cicákat is érdemes megsimogatni, meghálálják. A gazdálkodásban natúr kozmetikumokat is kipróbálhatnak a vendégek, szóval egy igazi meglátni és megszeretni hely, ahová érdemes becsengetni!:)

Ezeregy blogbejegyzés is kevés lenne, hogy tüzetesen bemutassam Nektek a csongrádi lehetőségek sokszínűségét, ezért inkább azt ajánlom, hogy látogassatok el személyesen ebbe a kedves kisvárosba és tapasztaljátok meg a helyiek barátságos fogadtatását és használjátok ki a város izgalmas programjait.

Ha szeretnétek jobban is megismerni Csongrádot, akkor olvassátok el a másik cikkemet is, illetve, ha az aktív turizmus lehetőségei érdekelnek benneteket, akkor kattintsatok Kovács Nóri cikkére, aki a Chic&Charm blogon részletesen mesél ezekről a lehetőségekről.

___