Lifestyle

Gibson-teszt – Egy teszt, ami egy egész sor vizsgálatot kivált

Nehezen megy a tanulás neked vagy a gyermekednek? Problémák adódnak a figyelemmel, a memóriával, a kitartással? Vagy a jó eredményeknek túl nagy az ára; nem arányos a befektetett idő és energia? Tehetségesnek érzed gyermeked vagy akár önmagad, de nem tudod, milyen irányba fejlődj tovább?

Gibson-teszt


A kognitív képességek az agynak olyan képességei, amelyeket a tanuláshoz, gondolkodáshoz, emlékezéshez, figyelemkoncentrációhoz, az iskolai és mindennapi teljesítményhez használunk. Csupán egyetlen kognitív képesség gyengesége láncreakciót okozhat, amely negatív hatással lehet a tanulás vagy a munkavégzés folyamatára.

Melyek ezek a kognitív képességek?
– Rövid és hosszú távú memória
– Feldolgozási sebesség
– Auditív (hallás utáni) feldolgozás
– Vizuális feldolgozás
– Logikai gondolkodás
– Beszédészlelési képesség
– Figyelemkoncentráció

Érdemes a tüneti diagnózisok helyett a háttérben meghúzódó konkrét okokat feltárni, és pontos diagnózist kérni ezekről a kulcs kognitív képességekről. A Gibson-teszt a világon az egyetlen olyan teszt, amely egyszerre hét kulcs kognitív képességet is mérni tud – az agynak azon képességeit, amelyeket a tanuláshoz, gondolkodáshoz, emlékezéshez, figyelemkoncentrációhoz, az iskolai és mindennapi teljesítményhez használunk. Sokkal mélyebben (a fluid intelligenciában) mér, a hagyományos teszteknél informatívabb. Különlegessége, hogy mind gyermekek, mind felnőttek, akár cégvezetők teljesítményének mérésére alkalmas. Emellett ez egy kiváló IQ teszt gyerekeknek és felnőtteknek, amely felső korhatár nélkül elvégezhető!

Gibson-teszt

Mit érdemes tudni a Gibson-tesztről?

Diszlexia teszt, diszgráfia teszt, diszkalkulia teszt, figyelemzavar teszt, tehetségmérő teszt – ez mind egyesül a professzionális Gibson tesztben! Ha szándékunkban áll IQ teszt gyerekeknek kifejlesztett változatát elvégezni gyermekünkkel, vagy pedagógusok, orvosok, pszichológusok javasolták diszlexia teszt vagy figyelemzavar teszt elvégeztetését, a Gibson teszt jelentheti a legjobb megoldást. A tesztet Dr.Ken Gibson, a gyermekkori vizuális feldolgozás szakértője a tanulási nehézségek leküzdésének első lépéseként fejlesztette ki 2002-ben. 2014-ben csapata megkezdte az eredeti teszt megújítását az addigi eredmények alapján, ami 2020-ban egy teljes frissítésben csúcsosodott ki. Dr.Gibson egész pályafutását annak szentelte, hogy segítsen a tanulási nehézségekkel küzdő embereknek leküzdeni a tanulási kihívásaikat, tudván, hogy az értékelés ennek a folyamatnak kritikus része.
Ha a tanulási zavarok gyökeréig akarunk leásni, a világ egyik jelenleg legrészletesebb diagnózist nyújtó kognitív profil tesztjével megtehetjük. A Gibson-teszt pontosan megmutatja, hogy mely agyi képességek erősek és melyek gyengébbek. Hihetetlenül érzékeny kognitív tesztről van szó, és a mérési idő mindössze egy órát vesz igénybe. A tesztelést követően egy részletes szakvéleményt készítenek, melyben láthatjuk saját vagy gyermekünk kognitív képességeit percentilisben, életkor-ekvivalenciában, valamint standard pontokban is. Ez azt jelenti, hogy átfogó képet kapunk a gyermekünk kognitív képességeiről, intellektusáról és IQ értékéről nem csak a feladatok pontozása alapján, hanem az azonos nemű, azonos életkorú gyermekekhez hasonlítva is. Ráadásul azt is meg tudják állapítani, hogy a gyermek egyes kognitív részképességei milyen életkor átlagos teljesítményéhez állnak közel. Ez a szakvélemény lehetővé teszi, hogy a tesztalany személyes profiljához tökéletesen illesztve kezdődjön el a hatékony terápia. A gyengébb kulcs kognitív képességek kiválóan megerősíthetők a BrainRx agytréning segítségével.

Gibson-teszt

A Gibson-teszt előnyei a hagyományos tesztekkel összehasonlítva:

  • A mérési idő mindössze 50 perc (egy 15 perces szorongásoldás, felkészítés után) – nem pedig hosszú délelőtt(ök), mint ahogyan az a hagyományos teszteléseknél jellemző.
  • A diagnosztika pontos a magas validitás és reliabilitás miatt — “félremérés” elképzelhetetlen.
  • Prémium minőségű diagnosztika: egy tíz oldalas, megoldás-központú szakvéleményt kapunk a tesztelést követő héten, egy másfél órás konzultáció keretében.
  • A diagnosztika megoldás és terápia központú, és nem pusztán diagnózist közöl.
  • 4,5 éves kortól alkalmas gyermekek és felnőttek kognitív képességeinek diagnosztizálására.
  • Képes az intellektus, azaz az IQ mérésére is!
  • Cégvezetők, humánerőforrás menedzsmenttel foglalkozók is jól használhatják a képességek mérésére.

___