Gasztro

Hagyomány és minőség

Csongrádi hétvégénk kapcsán ismerkedtünk meg Fűri Tamással, akinek elképesztő fine dining ételeit kóstolhattuk meg a Bárka Éttermében. Közben megtudtam, hogy egy könyvvel is debütált, amit szeretnék Nektek ezúton bemutatni.

Tamás éttermében már megkóstolhattuk a páratlan fine dining fogásait

Ezt a gasztronómiai kiadványt mindazoknak ajánlom, akik szívesen ismerkednek meg egy-egy tájegység hagyományaival, jellegzetes ízvilágával, továbbá, akik szívesen kísérleteznek egyedi elkészítési módokkal, hagyományos alapanyagok használatával.

Csongrád-Csanád megye, a “Napfényország” nevet a napsütéses órák számáról kapta, amely hazánkban itt a legmagasabb és amely nagyban hozzájárul a termékek kimagasló minőségéhez. A homokos szerkezetű talajon intenzív kertészeti kultúrák, a gyümölcstermesztés a jellemző, amíg a kötöttebb talajú területeken szántóföldi növénytermesztés dominál inkább. Hozzáértéssel, több százéves tapasztalattal rendelkező, felkészült szakemberek, egészséges élelmiszert állítanak elő. A rendkívüli minőségi alapanyagok kimeríthetetlen tárháza és a régi, tájjelegű receptek, érdekes és izgalmas konyhai kalandokat ígérnek az olvasók számára.

A könyvben megtalálható recepteket Fűri Tamás készítette

A könyvben megtalálható recepteket Tamás készítette és fotózta, aki maga is szenvedélyes rajongója a táj ízeinek és a gasztronómia ínyencségek világának. Akik szeretik a vidéki ízeket, a könnyen elkészíthető ételeket, azoknak a “Csongrád-Csanád megye ízei” igazi kuriózum lesz az otthoni útmutatásokban.

___