Gyerek

Kreatív foglalkoztatók a Yoopy-tól!

Gyermeki lelkesedéssel szoktam a lányoknak válogatni a kreatív játékokat, amik mindig lapulnak az aktuális meglepijeik között. Mindketten nagyon szeretik a rajzolós, színezős, mágneses fejlesztő játékokat, amikkel szuperül le tudják foglalni magukat. A keresgélésem közben bukkantam rá a Yoopy.hu weboldalára is, ahol szuper újdonságokat találtam és amiket feltétlenül meg szerettem volna osztani Veletek.

Az ILOVEMOM15 kóddal most -15% kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a Yoopy webshopban elérhető játékokat! A kód egy hónapig érvényes, ne maradjatok le!🙂

Termékpalettájukban 2 éves kortól szemezgethettek, de felnőtteknek is találtok Keep Calm mandalás színezőket, amit saját tapasztalatból mondhatom, hogy zseniálisak. De térjünk vissza a gyerekekhez, engedjétek meg, hogy részletesen is bemutassam egy-két kedvencünket.

Lénának imádja a 3D matricákkal díszíthető füzeteket, melyek farmos, erdős és szafaris témában is elérhetőek. Minden csomagolás tartalmaz egy kétoldalas erdőt, farmot vagy szafarit ábrázoló képet és több tucat matricát, melyekkel varázslatos képeket lehet életre kelteni. A színes matricák habanyagból készülnek és tökéletes 3D hatást kölcsönöznek, így a ragasztásuk és a levonásuk is egyszerű és a képen sem hagynak nem kívánt ragasztófoltokat. Ez a kis füzet fejleszti a finommotorikát, a vizuális képzeletet, a fantáziát és a térérzékelést is, emellett saját történetek kitalálására is ösztönzi a kicsiket. Ajánlom otthonra és utazáshoz is, mert nagyon ötletesek.

A másik nagy kedvencünk, szintén matricás témában – mert ugye melyik gyerek ne szeretne ide-oda ragasztgatni – az átlátszó matricákkal díszített Fedezd Fel “Dress up”, “My lovely home”, “Discovery animal” szettek. Ezek a kreatív fejlesztők kiváló szórakozást kínálnak a nagyobb óvodásoknak és a kisiskolásoknak egyaránt. A csomagolásokban található négy színes háttér és több, mint 150 matrica, amelyeket a gyerekek felragaszthatnak, áthelyezhetnek, újra és újra díszíthetnek. Fejlesztik a kicsik finommotorikáját, képzelőerejét, logikus gondolkodását, koncentrációját és térérzékelését is, arról nem is beszélve, hogy a színes háttereknek köszönhetően újabb és újabb történetek elevenedhetnek meg.

A Mágneses puzzle-el még én is órákat tudok játszani, főleg az öltözködős változatával, ahol szuper stílusos outfitteket lehet stylingolni. A szettet, ruhadarabokat ábrázoló mágneses darabkák alkotják, 12 színes kártyával, melyek mintaként szolgálnak. Minden egy praktikus fadobozban rejtőzik, melyet szét lehet teríteni és alátétként használni rajzoláshoz, íráshoz, vagy használható akár táblának is. A fentiek mellett a csomagolás tartalmaz még egy lemosható filctollat és egy praktikus szivacsot is a rajzok letörléséhez, szóval igazi “all in one” játék. Segítségével edzhetjük a kicsik szem-kéz koordinációját, megfigyelőképességét, illetve nagyon inspirálja a képzelőerőt és a kreativitásukat is. Ezek a szettek elérhetőek öltözködős, járműves és emberi testet bemutató csomagokban is.

A végeláthatatlan színezők szerelmeseinek ajánlom a Roll & Color kiadványokat, melyek speciális, 500 cm színezhető tartalmat kínálnak! Nagyon tetszik, hogy praktikus hengerbe tekert formában díszíthetőek, így nem kell feleslegesen papírt pazarolni, hiszen a félméter széles sáv összesen 10 motívumból összefüggő egységet alkot. Ha esetleg mégis el szeretnénk osztani a képeket, akkor ezt is könnyen megtehetjük a perforációnak köszönhetően. Figyelem, mert ez még nem minden! Öntapadó, így felragaszthatjuk asztalra, falra, ajtóra vagy akár még a padlóra is, ahonnan egy mozdulattal letépődik és nem gyűrödik össze. Egy szuper és kényelmes színező, ami szerintem az Anyukáknak is nagy favoritja.

És végül, de nem utolsó sorban érdemes szemügyre vennetek a Scratch Book munkafüzeteket, melyek a kis képalkotók nagy kedvencei lehetnek. A füzet egyik oldalán egy sötét, kaparható felület található, mely a kaparótoll segítségével gyönyörű, színes motívumot fed fel. Lekaparható akár az egész felület is, de csak az egyik rész satírozásával is látványos képeket kaphatunk. Ez a foglalkozás alkalmas a gyermeki finommotorika és képzelőerő fejlesztésére, de szerintem tökéletes kikapcsolódást nyújt a felnőttek számára is, igazi relaxáló program. 🙂 A kiadvány kartonpapírból készülnek, spirálosan lapozhatóak, 18 kaparós képet és egy speciálisan kialakított heggyel rendelkező műanyag kaparós tollat tartalmaznak. Használatuk tényleg nagyon egyszerű, lépésről lépésre lehet felfedni a színekben gazdag, aranyos állatokat és dínókat ábrázoló képeket.

A fentiek mellett említhetném még a Varázstáblát, a “Hurrá víz!” csomagokat, az Interaktív posztereket vagy a Big block csomagokat is, de inkább látogassatok el a Yoopy.hu oldalára és találjátok meg Ti is a kedvenceiteket.

___