Lifestyle

Helló Tihany!

A Woman Power Project teammel ismét egy felejthetelen utazásban volt részünk Tihanyban. Fantasztikus, hogy milyen sok szép látnivaló és helyszín vár ránk, melyek közül szeretném Nektek bemutatni azokat az állomásokat, amelyeket lehetőségünk volt megnézni és kipróbálni.

Hello Tihany!
Apátsági Rege Cukrászda

Az első megállónk az Apátsági Rege Cukrászdában volt, ahol egy isteni saját pörkölésű kávé és egy finom reggeli kíséretében ismerhettük meg a Bittmann család által üzemeltetett vendéglátó egységet. A Cukrászda régen az Apátság gazdasági udavara volt, a 60-as évektől lett házigazdáj a gasztró világnak és azóta is, a mai napig minde évben megújuló finomságokkal várja a vendégeit. A Dining Guide már kétszer is megválaztotta a legjobb vidéki cukrászdának, ami nem meglepő hiszen a híres levendulás krémes ízvilága önmagáért beszél. A helyszínen készülnek az isteni gasztró finomságok is: a csokis kekszek, borok, mézek és a többi finomság is.

Lavender Tihany

A reggi finomságok után meglátogattuk a Lavender Tihany múzeumát és Látványműhelyét, ahol komoly előkészületek után lehetőségünk volt személyesen is elkészíteni a saját kézkrémünket. A Lepárlóban rengeteg információt tudhattunk meg a levendula történetéről, felhasználhatóságáról és hatékonyságáról. Azt például tudtátok, hogy az első levendula valószínűleg Afrikából érkezett Magyarországra? vagy azt, hogy 340 kg növényből mindössze 3liter olaj és 200l virágvíz nyerhető ki? vagy azt, hogy a levendulás termékek arcfertőtlenítőként, szúnyogriszatóként, de illatosítóként is használhatóak. Rengeteg olyan értékes és hasznos tulajdonsága van, mely arra ösztönzi a vásárlót, hogy nem érdemes nélküle hazamennie és ez valóban így is van.

Lavender Shop

A következő állomásunk a tihanyi Lavender Shop-ba vezetett, ahol közelebbről is szemügyre vehettük a levendulás finomságokat és mindenki megvásárolhatta a kedvenc termékét. Emellett kispárnát is készítettünk és a levendulás kicsi-kocsival is fotózkodtunk.

Echo Étterem és Bár

És végül, de nem utolsó sorban késő délután megérkeztünk az Echo Étterembe, ami a tihanyi visszhang mellett, valami elképesztően pazar kilátással és környezetben várja a vendégeket. Először megkóstoltuk a debütáló lenedulás gin-t, amit nem szabad kihagyni, illetve az ételp változatos kínlatából megkóstoltuk a helyi kedvenceket. A Rozé kacsamell édesburgonyával, a Konfitált sertéstarja lecsómártással is frenetikus volt, a Somlói galuskáról és az Apátsági rétestről nem is beszélve.

Összességében annyit szeretnék mondani, hogy büszkék lehetünk a hazai értékeinkre és támogassuk őket azzal, hogy a Tihanyi útunkon élvezzük a helyiek vendégszeretetét! Helló Tihany, még visszatérünk!:)