Lifestyle

Hozd magad formába, OTTHON!💪

A hétvégén egy kicsit sikerült kikapcsolódnunk a Férjemmel és elmentünk egy fürdőbe, ahol szuperül éreztük magunkat, viszont a fürdőruhámat viselve realizáltam, hogy sürgősen el kell kezdenem formába hozni magam, hogyha a strandszezonra szeretnék bomba formában lenni! Szerintem egy Anyának és mellette dolgozó Nőnek nem könnyű magára időt szakítania, ezért én nem is gyötröm magam, hogy mikor jutok el az edzőterembe, hanem inkább itthon alakítom kis magamnak, az edzéshez szükséges feltételeket. A Férjem masszázs terapeuta és rengeteg mindenre felhívta a figyelmemet a különböző fitness eszközök vásárlása kapcsán, amiket Nektek is jó tudnotok.

fitness, home and diet concept - smiling teenage girl with bottle of water after exercising at home

Régen rengeteget jártam aerobic órákra és nagyon szerettem a dinamikus, táncos edzéseket, mert ott valahogy mindig úgy éreztem, hogy lazán, élvezettel égetem a zsírpárnáimat. Hűen a berögződött jókedvhez egy aerobic step padot már beszereztem, amit egyébként a gyógytonán is használtam. Nagyon sokoldalúan alkalmazható: láb, fenék, comb, has, hát, kar…stb. formázására is tökéletesen alkalmas. Szerintem egy strapabíró, multifunkcionális fitnessz eszköz, amit otthon is könnyedén lehet tárolni és használni. Ára: 16.055 Ft

2016-01_nora_salus_1200x7004_jav1

Egy kis idő elteltével a szálkásításhoz biztosan fogok használni kézisúlyzókat, mely rengeteg különböző formában és méretben kapható. Szerintem egy nőnek nem kell túlzásokba esnie és már 1-2 kg-os eszközökkel is látványos alakformálást lehet elérnie. Nekem a praktikusság is fontos, úgyhogy egy tépőzáras modellt néztem ki magamnak, amit a kezemre és a lábamra is könnyedén fel tudok csatolni! Ára: 3580 Ft/db

2016-01_nora_salus_1200x7004_jav12

A súlyzók mellett én nagyon szeretem a gumiszalagokat is, elképesztő, hogy mennyi gyakorlatot lehet velük csinálni, amivel szinte minden izomcsoportunkat meg tudjuk mozgatni! Fontos, hogy az edzettségünknek megfelelően válasszuk ki a szineket:

-sárga – óvodásoknak, idősebbeknek

-piros – alsó tagozatosoknak, gyengébb erőnlétű nőknek és férfiaknak

-zöld – felső tagozatosoknak, középiskolásoknak, illetve általános -kondíciójú nőknek és férfiaknak

-kék – középiskolás fiúknak, edzett nőknek és férfiaknak

-fekete – sportolóknak

-ezüst – élsportolóknak

-arany – testépítőknek

Egy modern kiegészítő, ami kis helyen elfér, ízületkímélő és a saját kondiciónknak megfelelően választható. Már 1240 Ft-tól

2016-01_nora_salus_1200x7004_jav13

A másik nagy személyes kedvencem a gimnasztika labda, amit bármilyen korosztály számára bátran tudok ajánlani. Kicsit utánanéztem a neten, hogy milyen gyakorlatokat lehet vele végezni és kijelenthetem, hogy szinte mindent. Nemcsak alakformáláshoz, hanem tartásjavításhoz, nyújtáshoz is ideális, illetve nyugodtan ki lehet cserélni az íróasztalnál lévő székeket is egy ilyen labdára. A megfelelő méretet a testmagasságunk, illetve az alapján tudjuk kiválasztani, hogy mire akarjuk használni: a 140 cm – 155 cm testmagassághoz – 55 cm átmérőjű labda való, a 155 cm – 172 cm testmagassághoz – 65 cm átmérőjű labdát ajánljál és a 172 cm – 185 cm testmagassághoz – 75 cm átmérőjű labda a megfelelő.

A labdán kiegészítésként nyugodtan használhatunk szalagot vagy súlyzót is, mondjuk én elsősorban azért szeretem, mert a saját testsúlyommal dolhozhatok, így minimalizálhatom a sérüléseket, húzódásokat. Nézz utána, mert tényleg menő!

 

2016-01_nora_salus_1200x7004_jav14

Egy jó nyújtás nélkül nincsen edzés. Fontos, hogy ezt a gyakorlatsort ne hagyjuk ki, mert a nyújtás során nemcsak ellazítjuk az izmainkat, csökkentjük a sérülések veszélyeit, segítjük az izomláz megelőzését, hanem fokozzuk az álllóképességünket és hozzájárulunk a testünk regenerálódásához is. Hogy ezt ne a kemény padlón tegyük érdemes egy puha tornaszőnyeget (15.995 Ft-tól) beszerezni, amin gyerekjáték lesz a levezetés.

2016-01_nora_salus_1200x7004_jav15

Tudom, hogy a testmozgás a lényeg, de valahogy – lehet, hogy csak pszihésen – még mindig hiszek a régi alakformáló módszerekben is, ezért sokszor használok zsírégető krémeket, illetve egy jól bevált fitness nadrágot, amiben az esélytelenek nyugalmával tornázgatok. Ártani biztos, hogy nem árt, az edzéshez úgyis átöltözünk, akkor már miért ne vennénk fel egy dögös alakformáló nadrágot (2540 Ft-tól) is?!

2016-01_nora_salus_1200x7004_jav16

A termékeket a Salus Gyógypont webáruházból válogattam össze, ahol a fitness termékek mellett gyógyászati segédeszközöket, egészséges gyerek lábbeliket, bio termékeket és különböző elektronikai eszközöket is találtok, érdemes szemezgetni és egy helyen beszerezni mindent!

Köszönöm a képeket: Sophie ArtPhoto!👍