Lifestyle

IncontiLase – a modern intimlézeres terápia!

Sajnos egyre több hölgy ismerősömtől hallom, hogy a szülés utáni regeneráció kapcsán inkontinencia problémával küzdenek. A legtöbb nő ilyenkor találkozik először az inkontinenciával, amit a szülés és a kismedencei izmokra és szalagokra gyakorolt nyomás eredményez. Ez befolyásolhatja akár a szexuális életünket is, illetve a mindennapi életünkben is igen súlyos tüneteket produkálhat. Sajnos én is érintett vagyok a témában és rengeteg helyen jártam ennek a rendkívül kellemetlen problémának a kezelésére, amihez kapcsolódóan szeretném Veletek megosztani a tapasztalataimat.

A vizelettartási zavar sajnos igen gyakori tünet a nőknél!

A vizelet-inkontinencia, azaz vizelettartási zavar igen gyakori tünet: a magyarországi nők csaknem egyharmadánál előfordultak már inkontinencia panaszok, aminek az aránya a kor előrehaladtával sajnos rohamosan növekszik. A vizelet tartásának zavara leggyakrabban a szülés után illetve a menopauza beálltával alakul ki, de idős korban is felbukkanhat. Ennek a problémának a megélése jelentős mértékben rontja egy nő életminőséget és sokszor bizony az önbecsülésünket is nagy mértékben befolyásolja.

Először is nézzük meg, hogy milyen tünetek merülhetnek fel az inkontinencia kapcsán. Érzem, hogy elcsöppen a vizeletem, ha:

 • köhögök vagy nagyobbat tüsszentek
 • nevetek
 • megemelek valami nagyobb súlyt
 • sportolok
 • lépcsőzöm vagy intenzíven gyalogolok
 • hirtelen tör rám a vizelési inger és képtelen vagyok visszatartani
 • sajnos gyakran nem érek el idejében a mellékhelyiségig
Tudod, hogy mi a különbség a késztetés – és stressz inkontinencia között?

Megkülönböztetünk még késztetés – és stressz inkontinenciát is, melyek néha együtt is jelentkezhetnek. A stressz is sajnos igen gyakori jelenség az életünkben, de ebben az esetben nem a szüléshez kapcsoljuk a tüneteket, hanem a hasüri nyomás megnövekedéséhez, aminek a következtében a méh ránehezedik a húgyhólyagra, a gátizomzat pedig nem minden esetben tud ellenállni a nyomásnak.

Szóval az okokat és az összefüggéseket kell körüljárnunk, ami szervezeti szinten eltérő. A saját problémáim jelentkezésénél nőgyógyászhoz és urológus szakemberhez is fordultam, de igazából nem kaptam kielégítő választ a problémáim kezelésére, mert mindent rendben találtak, annak ellenére, hogy a fenti tünetek folyamatosan jelen voltak az életemben. Kerestem az alternatív megoldást ezek orvoslására, mert nem akartam beletörődni, hogy ezentúl így kell élnem!

Dr. Kása Dániel szülész-nőgyógyásszal átbeszéltünk minden fontos részletet a beavatkozás kapcsán

Így találtam rá az IncontiLaser kezelésre is melyet hüvelyszűkítés és inkontinencia kezelésére is alkalmaznak. Többféle ilyen lézeres eljárással is találkozhattok én azért választottam ezt, mert ennél a folyamatnál nem keletkeznek mikrosérülések, hanem a kezelés után ugyanúgy járhatunk uszodába, sportolhatunk, élhetünk szexuális életet, mint korábban. A kezelés metszés, abláció, vágás, vérzés, varrat és altatás nélküli eljárás, illetve a gyógyulási idő is rendkívül rövid, mely időszakban nincs szükség fájdalomcsillapításra és antibiotikumos kezelésre.

A kezelés megkezdése előtt egy átfogó konzultációt kaptam Dr. Kása Dániel szülész-nőgyógyásszal, akivel átbeszéltünk minden fontos részletet a beavatkozás kapcsán. Megnézte a korábbi vizsgálati eredményeit, illetve feltehettem azokat a kérdéseket, amik engem is foglalkoztattak. Én már túlvagyok az első két beavatkozáson, valóban nem fájt és mindössze 25-30 perc alatt végeztünk. Nekem három kezelést javasolt a doktor úr, ami után, pár hónap elteltével lehet majd megfigyelni az érdemi változásokat, szóval türelmesen várok és nagyon bízom a javulásban!

A kezelés stimulálja a kollagénrostok újrarendeződését

Hogyan működik az IncontiLase?

A Fotona 2940 nm hullámhosszon működő Er: YAG non-ablatív lézersugara a szabadalmaztatott „SMOOTH” mód technológiával termikus hatással bír a hüvelycsatornán keresztül a környező szövetekre. A kezelés stimulálja a kollagénrostok újrarendeződését és új rostok termelődését a kismedencei szövetekben és a húgycsőnyílás környékén. A kezelés megerősíti és alátámasztja a hólyagalapot, megszünteti az inkontinenciát.

Miért egyedülálló ez a lézeres kezelés?

 • mert fájdalommentes
 • mert ambuláns beavatkozás
 • mert nincsenek mellékhatásai
 • mert azonnal hatékony
 • mert mellette felszabadultan sportolhatunk
 • mert nincsen hegképződés a következtében, így nem zavarja meg az életvitelünket

Általában két kezelés ajánlott – ami alkalmanként 30 percet vesz igénybe – az enyhe és középsúlyos stressz inkontinencia csökkentésére, 120 nappal a kezelést követően a páciensek 94%-a számolt be jelentős javulásról és 68%-ának szűnt meg teljesen a vizeletvesztése. Minden stressz inkontinencia mérési paraméter javul és mellékhatásokkal sem találkoztak egyetlen tanulmány során sem.

Bízom benne, hogy sok nőhöz eljut a bejegyzésem és tudok segíteni másoknak is, akik hasonló problémával küzdenek

Bízom benne, hogy sok nőhöz eljut a bejegyzésem és tudok segíteni másoknak is, akik hasonló problémával küzdenek. A kezelést a DermaLux Lézergyógyászati központban végeztem, ahol az intimlézer kezelések mellett, esztétikai-, terápiás lézerkezeléseket-, illetve apnoé (alvás, horkolási problémák) kezeléseket is végeznek.

További információkért látogassatok el a DermaLux weboldalára és kövessétek őket Facebook-on, ahonnan első kézből értesülhettek az aktualitásaikról!

DermaLux Lézergyógyászat
Cím: 1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 17. III. em. 3.
Bejelentkezés: +36 30 911 9670-es telefonszámon vagy az info@dermalux.hu e-mail címen.

Nézzétek meg, hogy gyakorlatban hogyan működik a beavatkozás:

___