Gyerek, Lifestyle

MegESETt már Veled, hogy lenyúlták az adataidat?

A mai világban a digitális eszközök használata már a mindennapos életünk része, annak ellenére, hogy bele sem gondolunk, hogy mennyi veszélyforrást rejt. Az online fizetések, utalások, közösségi oldalakon való részvétel, termékek rendelése, mind-mind az éterben zajlik, de biztonsággal végezhetjük ezeket a folyamatokat? Védve vannak megfelelően a személyes adataink? Jó szívvel használhatunk minden tranzakciót és applikációt? 

Jó szívvel kezeled a banki tranzakcióidat és használod az applikációidat?

Bizony nem minden esetben, hiszen az adathalászok már hardverről és a felhőből is tudnak adatokat lopni, szóval érdemes körültekintőnek lennünk. A gyerekek körében is egyre elterjedtebbek a rémhírek, hiszen ők is már a digitális eszközök használatával nőnek fel és sajnos nem mindig vannak a szülők részéről körültekintően tájékoztatva. De említhetném itt az online vásárlásokat is, melyek egyre népszerűbbek és elterjedtebbek. Ehhez kapcsolódóan van is egy történetem: nagyon szeretek külföldi oldalakról lakberendezési tárgyakat vásárolni és egy megrendelésem után csörgött a telefonom a bankomból, miszerint egy teljesen ismeretlen webshop, Thaiföldről szeretne 300 eurót leemelni a számlámról. Szerencsére a bankom résen volt, mert be van állítva a napi limitem, de mi van akkor, ha például ez a funkció valaki esetében nincsen beállítva? Vagy olyan kezekbe kerülnek a bankkártyám adatai, akik visszaélhetnek vele?

Az én adataim már biztos kezekben vannak!

Ilyenkor, sőt már bármilyen incidens felmerülése előtt érdemes letölteni egy vírusvédő programot, melyek mellett biztonságban “mozoghatunk” az online térben. A fent említett esetem után töltöttem le én is az ESET védelmi rendszerét: Netbank- és tranzakcióvédelem funkció – amelyek segítségével a laptopomon és a telefonomon is nyugodt szívvel intézhetem az online vásárlásaimat, illetve a banki tranzakcióimat, tölthetek le apllikációkat. Ennek a próbaverzióját most Te is ingyenes kipróbálhatod!. Ha pedig meg is szeretnéd vásárolni, akkor használhatod a WPP20 kódot, amellyel 20% kedvezményt adnak az éves verzió megvásárlásából, és a jelentkezők VR utalványt és powerbankot is nyerhetnek a július közepéig tartó kampányukban. Fontos megemlítenem, hogyha valakit támadás ér és a program használata közben IT segítségre lenne szüksége, akkor ezt azonnal orvosolják a forgalmazó szakemberei, akik rövid időn belül válaszolnak és a segítségünkre lesznek. Én is így tettem a fenti esetem kapcsán és rendkívül gyorsan kaptam azonnali segítséget a cég munkatársaitól. A kampányban zajló játékhoz kapcsolódóan a  játékszabályzatot az ESET weboldalán találjátok!

Regisztrálj és élj Te is a kedvezményekkel!

Ugye, Te is úgy gondlod, hogy sokkal drágább visszaszerezni a személyes adatodat vagy akár az ellopott pénzedet, mint védelemet biztosítani egy szuper szolgáltatással az egész család számára, akár havi 1000 forintért?! Vedd Te is igénybe az ESET “védelmi rendszerét” és tudd biztonságban a személyes adataidat, illetve élj a szuper kedvezményekkel, amiket fent említettem! 🙂

Veled szemben történt már valamilyen “cyber” támadás?

___