Lifestyle

Westend applikáció a kényelmes parkoláshoz és önfeledt shoppingoláshoz!

Tegye fel a kezét, akinek a bevásárlóközpontokban sokszor okoz fejfájást a parkolás? Nekem bizony rendszerint megesik, ezért is szeretem azokat az applikációkat, navigációkat, melyek segítenek gyorsan és könnyedén eligazodni a kis káoszomban. A városi rengetegben és a shoppingolásaim során is törekszem arra, hogy mindent gördülékenyen és hatékonyan tudjak kivitelezni, aminek bizony az is része, hogy hol és milyen formában tudom biztonságosan leparkolni a kisautómat.

Nemrég értesültem arról, hogy a Westend az ország első bevásárlóközpontja, akik saját alkalmazásukon belül biztosítják a mobilparkolással támogatott áthajtásos rendszert, ami szerintem rendkívül népszerű lesz. Ez mit jelent a gyakorlatban? Azt, hogy nincs többé szükség jegyre, aprópénzre (nem is tudom hányszor jártam úgy, hogy nem volt nálam vagy nem találtam a parkolójegyemet), de még az appot sem kell nyomogatni. A rendszer használata rendkívül egyszerű, csupán regisztrálni kell a Westend saját applikációjában és már el is felejtheted a korábban felmerülő parkolási nehézségeket! Az app-ot nem csak a parkolás megkönnyítése végett érdemes használni, hanem azért is, mert teljesen egyedi lehetőségekhez juthatunk, például személyre szabott ajánlatokat kaphatunk, navigálnak minket, pontgyűjtési lehetőséget biztosítanak, de említhetném a digitális kedvezménykuponokat is, amiket biztos vagyok benne, hogy minden “shopalkoholic” vásárló izgatottan fog várni.

Ha Te is arra vágysz, hogy a bevásárlóközpontban a vásárlás mellett a parkolás is könnyű és gördülékeny legyen, és szívesen elfelejtenéd a parkolójegy utáni keresgélést, az automatáknál az apró keresést és sorban állást, akkor megmutatom lépésről lépésre, hogy hogyan tudod ezt a lehető legegyszerűbb kivitelezned a Westend applikációjával:

Hogyan regisztrálj? 

A Westend applikációt érdemes már otthon, indulás előtt letöltened, és pár kattintással regisztrálnod. Fontos, hogy ne ugord át az adatok megadását, mert csak így tudod majd igénybe venni a mobilparkolást, a pontgyűjtés és a vásárláshoz kapcsolódó kedvezménykuponok beváltása mellett.

Ha elkészültél a regisztrációval, nyisd meg a főoldalon található “mobilparkolás” menüpontot, add meg a rendszámodat, valamint a bankkártyád adatait. A parkolási díj kifizetése automatikusan az OTP SimplePay rendszerén keresztül történik.  Jó hír, hogy mostantól a kauciót megszüntették, így regisztrációkor nem zárolnak összeget a kártyádról. Abban az esetben, ha május 16-a előtt regisztráltál, a korábban levont 1900 forint kauciót a virtuális egyenlegedre jóváírják, melyet a következő parkolásaid során felhasználhatsz.  

Mi a teendőd parkoláskor?

A regisztrációt követően a rendszer már az első behajtáskor felismeri a rögzített rendszámot – vagy rendszámokat, ugyanis az applikáció egyszerre több rendszámot is tud kezelni – és automatikusan kinyílik a sorompó, nem kell papíralapú parkolójegyet kérned. Az applikációban automatikusan elindul a parkolásod, ahol virtuálisan nyomon követheted a parkolási időt és az aktuálisan fizetendő díjat, így biztosan nem kell aggódni, hogy elhagyod, elfelejted vagy véletlen kidobod a parkolójegyet.

Amikor végeztél a shoppingolással a Westendben, akkor nincs más dolgod, mint kihajtani a parkolóházból. Nem kell sorban állnod a fizető automatáknál, mivel a bankkártyád regisztrálásával a virtuális parkolójegyet a rendszer a kihajtáskor lezárja, és a parkolási díjat a megadott bankkártyáról automatikusan levonja. Korábbi parkolási adataidat az “Előzmények” menüpontban bármikor vissza tudod nézni! Ugye, hogy milyen praktikus? És ez még nem minden…:)

A június 30-ig tartó -50% kedvezményt automatikusan biztosítják, de ezen felül egész évben parkolási kedvezményeket tudunk érvényesíteni az appon belül. Hogyan érvényesítheted a parkolási kedvezményt az applikációban?

A Westendben több esetben kínálnak kedvezményes vagy ingyenes parkolási lehetőséget, ilyen például a Cinema City, a Media Markt és a Westend Leroy árengedménye is.

A Cinema City minden vetítéshez 3 óra ingyen parkolási kedvezményt biztosít azoknak a látogatóknak, akik autóval érkeznek és a bevásárlóközpont parkolóházában parkolnak. A kedvezmény érvényesítéséhez keresd meg az Appban az éppen futó parkolásod virtuális jegyét, és mutasd be a mozipénztáraknál az alul található QR kódot. A leolvasást követően a kedvezmény azonnal levonásra kerül az éppen futó parkolásodból, te pedig nyugodtan élvezheted a filmet. De nemcsak a moziban, hanem a Media Markt üzletében és a Westend Leroy étteremben is jár vásárlásod vagy fogyasztásod mellé kedvezményes parkolás. A Media Marktban (5.000 forint feletti vásárlás esetén) egy órát, míg a Westend Leroyban két órát írnak jóvá. Ezekben az üzletekben egy QR kódot kapsz, amit a már elindult parkolásnál tudsz beolvasni az applikációban.

Mire használható még az applikáció? 

A parkoláson kívül a Westend Applikációnak számos előnye van, ami praktikusan megkönnyíti a bevásárlást és segíti a tájékozódást a Westendben. Ilyenek például:

  • személyre szabott ajánlatok a bevásárlóközpont több mint 400 üzletének legfrissebb kínálatából,
  • navigáció, ami segít eligazodni a Westend üzletei és szolgáltatásai között,
  • pontgyűjtési lehetőség – a látogatásaid után kapott pontokat azonnali ajándékokra vagy extra kedvezményekre válthatod be az üzletekben vagy az infopultnál,
  • moziműsor, 
  • kedvenc márkáid kedvezménykuponjai is elérhetőek fenntarthatóbb, papírmentes módon.

Tényleg egy szuper és komplex lehetőségről beszélünk, ami nagyban megkönnyítheti az önfeledt időtöltésedet. Ha bármilyen további kérdésed is felmerül a mobilparkolással kapcsolatban, akkor keresd fel a mobilparkolás GYIK-et, vagy vedd fel velük a kapcsolatot az app@westend.hu címen.

Szóval, nincs más dolgod, mint letölteni az applikációt, és csatlakozni a Westend digitális közösségének tagjaihoz! 🙂    

___