Gyerek

MoneyMate – Pénzügyileg tudatos fejlődés a legkisebbeknek is!

Szülőként rengeteg felelősségünk van, ami nem áll meg a gyereknevelést érintő kérdésekben, hanem előbb-utóbb be kell vezetni a gyerekeket a “felnőttes” dolgok világába is. Lili most volt másodikos és rengeteget fejlődött az elmúlt évben, egyre több olyan kérdéssel fordul hozzám, ami már az élet nélkülözhetetlen körfogásához tartozó témákat is érint. Ilyen például a pénz értéke, hogy mi-mennyibe kerül, hogyan tudom megvenni, hogyan tudok spórolni, pénzt szerezni kérdések is. Egy barátunk ajánlása kapcsán találkoztam a MoneyMate applikációval, mely szinte az összes olyan témakört érinti, mellyel egyszerűen és könnyen tudjuk terelgetni a legkisebbeket az első pénzügyi lépésekben.

Nagyon megosztó kérdés, hogy a szülők mikor és milyen formán kezdik el a zsebpénz bevezetését. Szerintem fontos, hogy ehhez kapcsolódóan a kicsiknek is legyenek motiváló céljaik, érezzék a fontossági sorrendeket, tervezzenek, illetve tudják nyomon követni, hogy mindenezekben hol tartanak. Ezekre nyújt tökéletes megoldást ez az online pénzügyi applikáció, mely mind a gyerekek, mind a felnőttek számára egyszerű és interaktív rendszert biztosít a pénzügyekkel kapcsolatos alapvető tudás elsajátításában, a szülők által meghatározott keretek között. Segítségével döntési lehetőségeket teremthetünk gyermekeink számára, legyen szó költésről vagy megtakarításról.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Az applikáció ingyen letölthető és az alap funciókkal díjmentesen használható. A teljes funkcionalitást a havi, 6 havi, 12 havi csomagok egyikének a megvásárlásával lehet aktiválni. A 2 hetes ingyenes próbaidőszakban elérhető a teljes csomag és több gyermek esetén is elég egyet letölteni és kiválasztani. A bejelentkezés után egy átlátható operációs rendszer segítségével könnyedén naivágálhatjuk a kicsiket. Meghatározhatjuk, hogy milyen tevékenységeket szeretnék megjutalmazni – például: takarítás, kocsimosás, olvasás –  és rájuk bízhatjuk a döntést, hogy mire fordítják majd a jutalmukat. A menüpontokban látható a növekedés, a felhasználás és elérhetőek riportok is, amivel könnyedén áttekinthetőek az aktivitások. Külön nézet érhető el a gyerekek és a felnőttek számára – akár mindkét szülő is elérheti –  illetve a mobil jelzi, hogyha jóvá lehet hagyni az egyes felhasználható jutalmakat.

Élvezzétek Ti is ennek a digitális perselynek a teljes szabadságát, beszéljetek bátran a pénzről a saját élethelyzeteteknek megfelelően és használjátok ki, hogy adminisztrációk nélkül kezelhetitek a gyerekek pénzét, a lehető legbiztonságosabb keretek között!

Ebben az alkalmazás oktató videóban meg tudjátok nézni, hogy milyen könnyedén lehet például tevékenység kártyát létrehozni: