Gasztro, Gyerek, Lifestyle

Mézédes finomságok a BeoBee méhészettől!

A méz ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak édes finomságnak, csemegének gyűjtötte őket az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is fogyasztjuk. Gondolnátok, hogy a mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír?! A természet édes adománya négyötödrészt glükózból és fruktózból áll, ám még így is fér bele mindenből, ami jó: kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin. Már az egyiptomiak és a görögök is hódoltak a pozitív tulajdonságai előtt, pontosan ezért ma már a mézzel való gyógyításnak külön neve is van, ez pedig az apiterápia.

Rengeteg termelői mézzel találkozhatunk, melyek közül én most egy debreceni családi vállalkozást szeretnék Nektek bemutatni, akik több mint 35 éves szakértelemmel, tisztelettel és odaadással foglalkoznak ezzel a csodálatos szakmával. Küldetésük, hogy a vásárlók ezt a hitvallást a mézeik minden cseppjében érezzék. 1985-ben indították útjára a vállalkozásukat, ennek a hivatásnak szentelve az életüket, melynek eredménye egy azóta is sikeresen működő gazdaság, illetve az elégedett fogyasztók.

Lénus is nagyon szereti a mézet, a macis a legnagyobb kedvence

Jelenleg 300 méhcsaláddal dolgoznak, gyűjtőhelyeik hazánk védett Nemzeti Parkjaiban találhatóak, így szinte érintetlen, szennyeződésmentes virág-állományt biztosítanak méheiknek, ezzel is maximálisan védve Őket.
Fajtamézeiket a méhek különböző virágokra való vándorlásaik során állítják elő, melyek akár több száz kilométerre is lehetnek az állandó telephelyünktől. A folyamatos és széles termékkínálat érdekében saját mézeik mellett hazai, minősített termelők fajtamézeit és méhészeti termékeit is forgalmazzák, amelyekre a cégük, a BeoBee méhészet vállalja a garanciát.

Teába, kávéba és sütik elkészítésénél is használjuk őket

Minden általuk forgalmazott méz pontosan úgy kerül a kedves vásárlóhoz, ahogy azt a méhecskéik elkészítették, semmilyen adalékanyagot nem adnak hozzá és nem is vesznek el belőle semmit, szóval minden termék úgy, ahogy van természetes.

A termékkínálatukban megtalálhatóak akác-, virág-, hárs-, erdei-, Hortobágyi BIO mézek, illetve repce- és bodzás krémmézek is. A finomságok mellett pedig egyedi termékek sem hiányozhatnak a portfóliójukból, mint a virágpor, a méhpempő, a méhkenyér, a lépesméz vagy akár a méhviasz. Szuper kiegészítőket is kínálnak a mézek mellett, illetve stílusos és ajándékcsomagok is elérhetőek a BeoBee méhészet webshopjában, ami szerintem egy szuper ajándék bárkit is szeretnénk meglepni.

Ez is nagy kedvencünk, érdemes kipróbálnotok!

Mi az akác- és virágmézek fanatikus rajongói vagyunk, amit teába, kávéba és sütik elkészítéséhez is használunk, illetve pár évvel ezelőtt felhívták a figyelmemet a propolisz tinktúrára is, mely az egyik leghatásosabb immunerősítő és mely az elkövetkező időszak kulcsfontosságú szereplője lesz. Több száz féle gyógyhatású anyag, aminosavak, vitaminok, ásványok, nyomelemek és bioflavonoidok lapulnak meg benne, melyek észrevétlen támogatást biztosítanak a szervezetünknek. A téli járványok és a különböző vírusok megfékezésénél vagy betegségek gyógyulásánál is nagyon ajánlom, de akár megelőzésként is érdemes csepegtetni belőle. Mi már feltankoltunk a következő hónapokra, Ti már készen álltok?

___