Szépségápolás

Nucleofill – a természetesség új csoda kezelése

Jó hírem van Hölgyeim, mert ezennel szeretném Nektek bejelenteni, hogy megérkezett az orvos-esztétikai beavatkozások legújabb csodája, a Nucleofill kezelés. Tudjátok, hogy szeretem a természetességet és az olyan beavatkozásokat, melyekkel nem drasztikusan érhetőek el látványos változások, mégis hatékonyak. Ez az új, innovatív eljárás is ilyen, röviden és tömören biostimulál, hidratál és megköti a szabadgyököket, melyek összességében kulcsfontosságú elemei a szép bőrnek. De nem röviden szeretnék Nektek írni erről a csoda kezelésről, hanem örülnék, ha részletesebben is megismernétek.

Egy kezelés kapcsán számtalan kérdés merül fel bennünk, amikre azonnal szeretnénk válaszokat kapni, én most a bennem is felmerülő kérdések kapcsán szeretném Nektek kifejteni, hogy miért olyan egyedülálló ez az újdonság.

Az első kérdés, ami mindenkiben felmerülhet, hogy miben különbözik, miben jobb ez a kezelés, mint bármilyen másik?

A bőrminőség kezelés javító eljárások többsége hialuronsav alapú booster, ezzel ellentétben a Nuclefill egy polinukleotid gél, amely sejtszinten fejti ki a hatását. Ez mit jelent? A gyakorlatban azt, hogy nem töltőanyagként funkcionál, hanem magukat a sejteket stimulálja az aktívabb működére, ezáltal jelentem ki bátran, hogy azzal dolgozunk, amink van és nem kerülnek be “idegen anyagok” a szervezetünkbe, hanem a kezelés célja a saját sejtjeink felturbózása a hatékony működésükre. A hatóanyag első körben hidratál, ami már azonnal látványos, de majd 48 órán belül kezd el kötődni a receptorokhoz és aktívan dolgozni. Hatóanyagai – a polinukleotidok – olyan molekulák, amelyek igazoltan hatékonyak a bőrtónus fokozásában – liftingben – és a hidratáltás növelésében.

Miért fontos, hogy a bőrünk megfelelően hidratált legyen?

A bőrünk hidratálása minden életkorban kulcsfontosságú. Úgy kell gondolnunk rá, mint a szervezetünk folyadékpótlására, hiszen víz nélkül nincsen élet sem. Aki rendszeresen hidratálja a bőrét, annak idősebb korában is a valós életkoránál várhatóbban fiatalabb marad a bőrképe, bőre szerkezete üdébb, ragyogóbb és teltebb lesz.

Miért más a Nucleofill és a Profhilo kezelés?

Hogyan fejti ki a hatását a Nucleofill kezelés?

Tulajdonképpen nem is egyféle, hanem 3-as, komplex hatásra számíthatunk, nézzük meg, hogy melyek ezek:

  1. Hidratál – ezt eddig kétféleképpen tudtuk megtenni: kívülről, krémek segítségével, valamint belülről a szervezetünk segítségével, vízivással, amihez most csatlakozik ez a harmadik lehetőség is. A hatóanyag bevitele után azonnal simább, feszesebb lesz a bőrünk.
  2. Biostimulál – bőrünk és a testünk természetes összetevője a hialuronsav, mely egy nagy vízmegkötő kapacitással rendelkező molekula. A bőr öregedési folyamata során ennek mennyisége csökken, így a bőr veszít víztartalmából, így rugalmasságából is. A stimuláció során, a hialuronsav bőrbe történő juttatásával az visszanyeri rugalmasságát, teltségét, fényét és a kezdeti apró ráncok ezáltal feltöltődnek, kisimulnak.
  3. Megköti a szabadgyököket – A testünkben az oxigén elégése közben ugyanevezett szabadgyökök keletkeznek, melyek komoly veszélybe sodorhatják az egészségünket. A szabadgyökök elképesztő tempóban oxidálják a sejtjeinket, ezáltal öregebbé, gyengévé és sebezhetővé válik az immunrendszerünk. A bőrsejtek ilyenkor oxidatív stresszt élnek meg és itt jön közbe az antioxidánsok hatása, melyek megszakítják ezt a folyamatot és újra életre keltik a sejtjeinket.

A fentiek együttese, harmónikus szinergiája összességében segíti a bőr regenerálódását. Ezt hívjuk bio-restrukturálásnak, aminek pozitív hozadéka egy hosszan tartó lifting is. Ugye, hogy már így olvasva is a hatását jónak hangzik?! 🙂

Kinek és mikor javasolt ez a kezelés?

Jó hírem van, mert ez a kezelést bárkinek javasolják, aki úgy érzi, hogy bőre veszített rugalmasságából, ha megjelentek az idősödés első jelei, ha úgy érzi, hogy bőre elvesztette ragyogását vagy annak, akinek a bőre mélyhidratálást igényel. A kezelés életkortól és bőrtípustól függetlenül végezhető, de természetesen a kezelést végző szakemberek is segítenek felmérni a bőr aktuális állapotát. A hatóanyagok különböző koncentrációkban és sűrűségekben érhetőek el, melyeket attól függően fecskendeznek be, hogy milyen mélyreható kezelésre van szüksége a páciensnek, ennek megfelelően kategorizálták is őket, elérhető:

  • Medium vagy Strong – ezt dehidratáltabb, fakóbb, idősödő bőrre ajánlják, például homlok, nyak és dekoltázs kezelésére
  • Nucleofill Eye – ez célzottabb, különlegesebb, mert hatását a szem környékén, akár a szempillavonalhoz nagyon közel is ki tudja fejteni, ami nagyon ritka, hiszen ez egy igen érzékeny terület
  • Nucleofill Hair – ezt hajhullásra és hajritkulás ellen ajánlják, segíti a vaszkularizációt, ami annyit jelent, hogy stimulálja az új erek képződését, hatására pedig erősödik a haj és ki ne szeretne egészséges, természetes és dús hajat?!
Nagyon izgultam, de csodás lett a végeredmény!

És akkor nézzük meg a kezelés folyamatát, ami a fentiek mellett szintén meghatározó! Hogyan zajlik, mi a menete?

Nagyon nagyon izgultam a beavatkozás előtt, de tudtam, hogy dr. Ekaterine Paschali bőrgyógyász szakorvos kezei között jó helyen vagyok. Először megvizsgálta a bőrömet, majd megbeszéltük, hogy melyik részt szeretném kezeltetni és elmondta a javaslatait. Szerencsére a bőröm hidratálsága most rendben van, de azt mondta, hogy a szemem körüli részeket érdemes egy picit aktivizálni, hogy még több ragyogást kapjon a tekintetem.

A Nucleofill bőrbe juttatásának módját elsősorban a kezelés célja határozza meg, amit bőrgyógyászok végeznek és ha megtörtént az állapotfelmérés, meghatároztuk a célokat, akkor jöhet a kezelés sorozat felállítása, mert ennek a kezelésnek a kapcsán több alkalomra is szükség van. Ekaterine-nak egy speciális injekciós technika áll a rendelkezésére, de ha szükséges, akkor kanül és multi-injekció segítségével is dolgozik, ami amennyire ijesztően hangzik, olyannyira rutin beavatkozásnak számít. Ahogy korábban is említettem, ezeket a kezelt bőr területe, felülete és ennek alapján a szükséges mélységek határozzák meg. Pillanatok alatt bejelölte a pontokat, ahová az injekciókat szánta, majd pár szuri segítségével túl is voltam a beavatkozáson. Nagyon féltem, de közel nem volt olyan fájdalmas és ijesztő, mint amilyenre gondoltam, ami nyilván annak is köszönhető, hogy az én esetemben nem kellett olyan mélyre hatni és kanült sem használt a hatóanyagok beviteléhez.

A Nucleofill kúrát 4db 2 hetente ismétlődő kezelésként ajánlják igénybe venni, majd később fenntartó kezelések szükségesek. Az arc és test kezelést 4 havonta, a szem környékét 3 havonta javasolt, de tényleg ez teljesen egyénileg van meghatározva. Az eredmények fantasztikusak, nemcsak látványosak, de tartósak is. Sokan azt gondoljátok, hogy minek van erre szükségem, hiszen nekem alapból is jó a genetikám és szép a bőröm, de higyjétek el, hogy azért tudom tartani ezt az állapotot, mert félévente igénybe veszek egy-egy célzott arckezelést, illetve otthon is kialakítottam egy hatékony bőrápolási rutint és igyekszem egészséges életvitelt élni, mert ugye ezek együttese, mind-mind meghatározója a ragyogó megjelenésünknek.

Remélem, hogy elég részletesen sikerült átadnom Nektek a kezeléshez kapcsolódó tapasztalataimat és észrevételeimet, ha bármilyen további információra is szükségetek lenne, akkor kérdezzetek bátran, vagy keressétek fel a Royal Clinics orvos-esztétikai központot, akiknél igénybe tudjátok venni ezt a csúcsszuper kezelést.

___