Lifestyle

Anyajegyvizsgálat várandósság alatt és után

A várandósság alatt végbemenő hormonális változások következtében sokminden megváltozik a szervezetünkben, melyeket a bőrünkön is tapasztalhatunk. Ilyenkor megszaporodhatnak, növekedhetnek, elszineződhetnek az anyajegyek és új pigmentfoltok is megjelenhetnek.

Ezek az újkeletű elváltozások túlnyomó többségben ártalmatlanok, és sok esetben a terhesség után részben el is múlnak, de ritkábban számítani kell rá, hogy egyesek rosszindulatú átalakuláson mennek át., ezért is kell fokozottan figyelni őket.

A haskörfogat növekedésével az ott megtalálható anyajegyek is változhatnak, ami igazából egy mechanikai változás, de elképzelhető, hogy egy-egy olyan helyzetbe kerül, ahol jobban irritálódik. Az itt megtalálhatóak mellett fontos szemmel tartani a melltartó- vagy derék vonalon elhelyezkedőket is, melyek a dörzsölődések hatására változhatnak.

Biztos kezekben az anyajegyeim

Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy bármely anyajegyünk a várandósság idején megváltoztatja a színét, növekedésnek indul, sérülékennyé vagy aszimmetrikussá válik, mindenképpen jelentkezzünk bőrgyógyászati vizsgálatra. A melanoma azon kevés daganattípus közé tartozik, amely ha a terhesség alatt jelentkezik, a magzatot is képes veszélyzetetni, ezért is szükséges időben észrevenni és kezelni. Ha a várandósságunk alatt derülne ki, hogy valamelyiket el kell távolítani, akkor akár a műtét is elvégezhető, hiszen ez olyan kis beavatkozás, ami nem terheli meg az anya szervezetét.

Én a MelanomaMobil szűrőprogramját választottam

Nekem nagyon sok új anyajegyem lett a terhességem végére, amiket a mai napig évente ellenőriztetek. Én a MelanomaMobil szűrőprogramját választottam, ahol a teljes testfelületet vizsgáló módszernek köszönhetően minden indokolt anyajegyet digitálisan rögzítenek és összehasonlítanak. A kontroll szűrésnek és a nyomon követésnek köszönhetően így már egy korai stádiumban is felismerhetőek  a rosszindulatú elváltozások, aminek a felismerése akár életet is menthet.

Látogassatok el a MelanomaMobil oldalára és ismerjétek meg a professzionális szolgáltatásaikat!