Szépségápolás

Mi már túlvagyunk az éves anyajegy szűrésünkön és Te?

Minden évben felhívom az Olvasóim figyelmét az Anyajegy szűrés fontosságára, amire idén is szeretnék hangsúlyt fektetni. Tudom, hogy sok családban ennek a vizsgálatnak az elvégzése anyagi okok miatt nem megoldható, de azt gondolom, hogy az egészségünk a legfontosabb és erre igenis oda kell figyelnünk. Rengeteg helyen lehet ilyen szűréseket elvégeztetni, én a már számomra jól bevállt orvosi központot választottam, a Körúti Orvosi Centrumot.

koc_anyajegy.jpgBőrünk folyamatosan ki van téve a környezeti ártalmaknak, így sajnos a bőrbetegségek előfordulása is egyre elterjedtebb. A nagyon világos bőrűek, a sok anyajeggyel rendelkező emberek, illetve azok a személyek élveznek fokozottabb veszélyt, akik már kisgyerek korban elszenvedtek valamilyen leégést. A melanoma megjelenése eltérő, rengeteg formában és árnyalatban megtalálható bárhol a bőrünk felszínén, melyet egy ún. Dermatoszkóp segítségével vizsgálnak meg az orvosok. Ez a speciális nagyító több, mint tízszeres nagyítást biztosít az, így olyan képek is láthatóvá válnak, melyeket egyébként, szabad szemmel nem vennénk észre. A vizsgálat nem tart sokáig, nem kellemetlen, az eredmény egyből, megvan és a tudat, hogy tettél azért, hogy megóvd a bőröd egészségét megfizethetetlen!

szemolcs_mix.jpg

A Férjem régóta küzdött az ujján egy szemölccsel, amit többször is megpróbált különböző speciális ecsetelőkkel eltünteni, de sajnos nem sikerült. Dr.Szandányi Réka végezte el az anyajegy szűrésünket – Bőr- és nemigyógyász kozmetológus szakorvos – akit később a szemölcseink eltűntetéséről kérdezgettük. Szerencsére ebben a szakterületben is profi, így egy rövid konzultáció után már neki is látott az ún. Krioterápiának, magyarul fagyasztásnak. A beavatkozás közvetlenül a szemölcsre irányult égető, kellemetlen érzéssel járt, de az eredmény hatásos volt. Az eljárást követően még itthon is kenegetni és kezelni kell a szemölcsöt, egészen addig, ameddig a medrében lévő apró fehér tüssző pöttyök el nem múlnak. Reméljük, hogy ez véglegesen megszüntette az amúgy kicsinek látszó, mégis kellemetlen és folyamatosan problémát okozó szemölcsöt. Ez a bőrkinövés bármely életkorban, különféle testrészeken kialakulhat, nem kell tőle megijedni csak fontos, hogy szakemberek segítségével nézessük meg és kezeltessük.

Ha bármilyen további kérdésed van a kezeléssel vagy a Centrummal kapcsolatban, akkor nyugodtan írjál nekem az ilovemom.blog@gmail.com-ra vagy olvasd el a KOC weboldalán található információkat, ahol kézsséggel várnak minden kedves vendéget. A Bőrgyógyászati kezeléseken kívül Nemigyógyászat, Nőgyógyászat, Urológia, Andrológia, Bőrsebészet, Proktológia és egyéb szakrendelések is elérhetőek.