Divat

VÁLASZD Ki a kedvenc Optic World napszemüvegedet!

A nyár nélkülözhetetlen kelléke egy személyre szabott napszemüveg, ezért most eljött az ideje, hogy bemutassam Nektek az idei legmenőbb modelleket. Rengeteg stílus és szín közül válogathatunk, ezért érdemes körültekintően szemezgetni és az arcformánk figyelembevételével kiválasztani a legmegfelelőbbet. Egy márkás napszemüveg egy kisebb befektetés, de megéri, hiszen nemcsak védi a szemünket, hanem stílusos megjelenést is kölcsönöz!

Három csoportra osztottam a bazárjaimat, amikhez a napszemüvegeket az Optic World üzletében válogattam össze. A két klasszikus és kedvelt színt, a feketét és a barnát emletem ki, illetve az extrémebb fazonok kedvelőinek is készítettem egy összeállítást. A fazonok mellett at arcformádat is nagyon fontos figyelembe venni a választáskor, ezért írtam egy mini kisokost is ehhez igazítva.

Egy fekete napszemüveg mindig időtálló és öltöztet, de természetesen a fazonja a legmeghatározóbb. Ha sokféleképpen variálhatót szeretnénk, akkor célszerű letisztultabb modellt választani, amihez érdemes figyelembe venni az arany vagy ezüst díszítéseket, illetve a szárak mintázatát is.

Képen: Dolce&Gabbana (DG 4130) – 93.990 Ft, Emporio Armani (EA 4062) – 56.990 Ft, Tom Ford (TF 552) – 97.990 Ft, Jimmy Choo (Rebby) – 78.990 Ft, Gucci (GG1148)

Én második szemüvegnek választottam a barnát, mert szuperül megy a tónusaimhoz. A különböző fazonok mellett a lencsékre is külön figyelmet kell fordítani, elképesztő, hogy mennyire pihenteti a szemet egy jól megválasztott árnyalat. Vannak sötétebbek, átmenetesek, teljesen világosak, sőt dioptriával is rendelhetőek. Ebben érdemes az üzletben a szakértők véleményét kikérni, hogy ez se legyen akadály a kedvenc darabunk beszerzésénél.

Képen: Jimmy Choo (Pepy) – 88.990 Ft, Furla (SU 4960) – 68.990 Ft, Gucci (GG 3716) – 87.990 Ft, Dior (Liner) – 96.990 Ft, Dolce&Gabbana (DG 4270)

Ha szeretsz kilógni a tömegből és szívesen hordanál különlegesebb fazonokat, akkor a következő összeállításból könnyedén válogathatsz. Az aktuális fesztivál szezon ihlette a bazáromat, de természetesn más stílussal is megállják a helyüket az egyes modellek.

Képen: Tom Ford (TF 557) – 97.990 Ft, Tom Ford (Tatiana) – 107.990 Ft, Jimmy Choo (Vivy) – 167.990 Ft, Dior (Soreal) – 144.990 Ft, Dolce&Gabbana (DG 4267) – 164.990 Ft

Nézzük meg, hogy melyik arcformához milyen szemüveg áll jól:

 

Kerek arcformánál az arcod legszélesebb része az orca, melynek hossza nagyjából megegyezik a homlokod és az állad közötti résszel. A legoptimálisabb választás egy aszimmetrikus forma, ami felfelé kiszélesedik, ezáltal kontrasztosabbá teszi az arcod, kerülendőek a tökéletes kör alakú “Lennon” szemüvegek!

Az ovális archoz szinte bármilyen napszemüveget felpróbálhatsz, nem fogsz csalódni! Kísérletezz bátran a válogatásnál mert az oversize lencsés, csapott hidas napszemüvegben is nagyon jól fogsz mutatni. Érdemes mellőznöd az egyenes vonalú fazonokat.

Ha az arcod formája hosszúkás akkor időigényesebb lesz megtalálnod a tökéletes napszemüveget. Az arcod hosszabb, mint amilyen széles, ezért a nagyméretű napszemüvegek között kell szemezgetned, de a hajlított hidakat mindenféleképpen kerülnöd kell, hiszen nem szükség optikailag tovább nyújtani az arcodat, Olyan napszemüvegek között keresgélj, melyek az arccsontodon felülnek, hiszen így az arcod mellett eltörpül majd a keret.

A szögletes arcformához legjobban azok a szemüvegek valók, melyek szemüveglencséjének a teteje magasabban helyezkedik el az orr hídjánál. A markánsabb vonások kisebb méretű keretekkel és kerekdedebb formákkal finomíthatóak.

Ha szív formájú az arcod, akkor szerencsésnek mondhatod magad, mert ez azt jelenti, hogy vékony az állad és magasan ülnek az arccsontjaid. így a csajos, macskaszemforma számodra kitűnő választás. Mivel nagyon karakteres az állad, próbálj meg olyan napszemüveget választani, aminek a felső vonala egyenesebb, a lencséi viszont lekerekítettek. Olyan formát keress, ami felül szélesebb, alul keskenyebb.

Ha szeretnéd MEGNYERNI a kedvenc Optic World napszemüvegedet 20.000 Ft értékben, akkor a következőket kell tenned:

  1. LÁJKOLD az Optic World facebook oldalát!
  2. VÁLASZD ki a kedvenc szemüvegedet 20.000 Ft értékben a Optic World webshopról!
  3. ÍRD MEG nekem facebook vagy blog kommentben, hogy mit választottál!

Nekem ez a kicsit extrémebb, olaszos, Dolce&Gabbana optikai keret lett a kiválasztott modellem és már most imádom:

http://instagram.com/p/BWncerfj0xw/